Výroba vysokvalitných sirupov a nápojov.
O33/534 3881-4

Produkty

A - SIRUPY

Druh, sortiment Referencia
Obsah cukru [*Brix/%]
Obsah šťavy Hustota
Špecifická váha [kg/m3]
Energetická hodnota [kJ/100ml] Pomer Riedenia na 1 liter sirupu
HUSTÁ KLASIKA 65% -- husté 1,3 < 1100 1:9
BUTTERFLY 65% >30% husté 1,3 < 1100 1:7
LIGHT 5% -- riedke 1,0 < 100 1:14
COCTAIL 65% -- husté 1,3 < 1100 1:50
MINERAL ZEH
znížená energetická hodnota
55% -- polohusté 1,24 < 900 1:17
NC
nízke cukry
37,5% -- poloriedke 1,15 < 600 1:19
POST- MIX 42/50/54 % -- polohusté 1,1-1,3 600-900 1:7
RADLER
sirupy do piva
65% -- husté 1,3 < 1100 1:15:10
SSS
sport spring sirup
Hypotonický Izotonický Hypertonický
50% -- polohusté 1,2 < 850

1:16
1:11
1:6
ŠPECIÁLNE - sezónne sirupy

SIRUPY HUSTÁ KLASIKA

Sú určené na prípravu nesýtených a sýtených nealkoholických nápojov. Sú vyrábané z geneticky neupravovaných surovín, zmiešaním pitnej vody a cukrov zvyčajne izoglukózy, pridaním prírodných aróm a farbív! Bohatý sortiment chutí ovocných aj bylinkových, tonikových aj colovo-karamelových, čajových aj rumových poteší všetky Vaše zmysly.

VÝHODY:

  • sú prirodzene husté bez dodatočného zahusťovania
  • s výrazným podielom cukru 65%
  • obsahujú prírodné arómy a farbivá
  • v ponuke sú aj sirupy bez chemickej konzervácie a obohatené vitamínmi

SIRUPY BUTTERFLY – šťavové

Sú určené na prípravu nesýtených nealkoholických nápojov. Sú vyrábané z geneticky neupravovaných surovín, zmiešaním pitnej vody, ovocných štiav z koncentrátov, extraktov, cukrov zvyčajne izoglukózy a pridaním prírodných aróm a farbív! Bohatý sortiment ovocných, bylinkových a čajových chutí, poteší všetky Vaše zmysly, vhodné pre deti a náročných konzumentov.

VÝHODY:

  • sú prirodzene husté bez dodatočného zahusťovania
  • s výrazným podielom cukru 65%
  • obsahujú prírodné arómy a farbivá
  • šťavové sú s podielom štiav a extraktov viac ako 30%
  • pripravované z prírodných báz /koncentrátov-extraktov-aróm/obohatené vitamínmi

SIRUPY LIGHT

Sú určené na prípravu nesýtených a sýtených nealkoholických nápojov nielen pre diabetikov. Sú vyrábané z geneticky neupravovaných surovín, zmiešaním pitnej vody, náhradných prírodných sladidiel a pridaním prírodných aróm a farbív! Sortiment ovocných chutí poteší všetky Vaše zmysly, vhodný pre diabetikov a ako pitný režim pri dodržiavaní diét.

VÝHODY :

  • obsahujú prírodné sladidlá, arómy a farbivá
  • sú bez chemickej konzervácie
  • energetická hodnota sirupu < 100 kJ/100ml
  • nezanechávajú v ústach nepríjemnú dochuť
  • nízke dávkovanie sirupu

SIRUPY COCTAIL

Sú určené na prípravu alkoholických a nealkoholických miešaných nápojov „Long Drink“ v baroch. Sú vyrábané z geneticky neupravovaných surovín, zmiešaním pitnej vody a cukrov zvyčajne izoglukózy, pridaním špeciálnych aróm a farbív! Bohatý sortiment chutí KARIBIKU, poteší všetky Vaše zmysly.

VÝHODY:

  • sú prirodzene husté bez dodatočného zahusťovania
  • s výrazným podielom cukru 65%
  • obsahujú špeciálne arómy a farbivá
  • v ponuke sú aj sirupy bez chemickej konzervácie
  • z 1 litra dostanete 50 dávok, t.j. 50 „Long Drink“ nápojov
  • veľmi nízke dávkovanie sirupu

SIRUPY RADLER – do piva

Sú určené na prípravu miešaných nápojov z piva. Sú vyrábané z geneticky neupravovaných surovín, zmiešaním pitnej vody a cukrov zvyčajne izoglukózy, pridaním prírodných aróm a farbív! Bohatý sortiment ovocných, bylinkových a korenistých chutí, poteší všetky Vaše zmysly a obohatí Váš pitný režim o nízkoalkoholické limonády z piva.

VÝHODY:

  • sú prirodzene husté bez dodatočného zahusťovania
  • s výrazným podielom cukru 65% a viac
  • obsahujú prírodné arómy a farbivá
  • v ponuke sú len bez chemickej konzervácie
  • doporučený pomer riedenia 1:15:10, t.j. 20 ml sirupu- 3 dcl piva – 2 dcl sódy

SIRUPY SSS – SPORT SPRING SIRUP

Sú určené na prípravu nesýtených nealkoholických nápojov pre športovcov. Sú vyrábané z geneticky neupravovaných surovín, zmiešaním pitnej vody a špeciálnych cukrov a pridaním prírodných aróm a farbív! Pri príprave je dôležité dodržiavať pomer riedenia pripravovaného nápoja pre zachovanie správnej osmolality! Bohatý sortiment ovocných chutí, poteší všetky Vaše zmysly, hlavne mladých športovcov pri aerobnom cvičení.

VÝHODY:

  • sú určené hlavne pre mládež od 6 do 18 rokov
  • sú vyrobené z kvalitných materiálov pre zdravú výživu z prírodných aróm a farbív
  • sú vyvinuté v spolupráci s univerzitou SPU Nitra Slovensko, odborníkmi na potraviny z Rakúska a distribútormi z Českej Republiky
  • pri správnom miešaní sirupu s vodou získate správnu osmolalitu pre organizmus
  • takto pripravené nápoje primerane dopĺňajú stratu minerálov a tekutín počas športového výkonu , eliminujú stratu využitia dôležitých minerálov
  • športovci nepociťujú zvýšenú únavu a predchádzajú tak poškodeniu svalových mikrovlákien, svalovej únave
  • nápoje z SSS podporujú rýchlejšiu regeneráciu organizmu po výkone

SSS sirupy obsahujú :

  • koenzym Q 10, omega 3 – mastné kyseliny, vlákninu
  • vitamíny A, C, D, E, B komplex
  • ionty Na, K, Ca, Zn, Fe, Mg, Se, P, Cu
  • antioxidanty prírodných extraktov GOJI, ACAI, ovocné šťavy atď.
  • L – CARNITIN, kofein, taurin, guarana

SIRUPY ŠPECIÁLNE – sezónne

Sú určené na dochutenie pokrmov, zákuskov a teplých nápojov. Sú vyrábané z geneticky neupravovaných surovín, zmiešaním pitnej vody, cukrov zvyčajne izoglukózy a pridaním špeciálnych aróm a farbív! Bohatý sortiment bylinkových, rastlinných, korenistých chutí, ktoré potešia všetky Vaše zmysly.

VÝHODY:

  • sú prirodzene husté bez dodatočného zahusťovania
  • s výrazným podielom cukru 65%
  • obsahujú špeciálne arómy a farbivá

SIRUPY MINERÁL – (so zníženou energetickou hodnotou)

Sú určené na prípravu nesýtených a sýtených minerálnych vôd. Sú vyrábané z geneticky neupravovaných surovín, zmiešaním pitnej vody, náhradných sladidiel a cukrov zvyčajne izoglukózy a pridaním prírodných aróm a farbív! Bohatý sortiment chutí, vylepší Váš zážitok pri pití minerálok !

VÝHODY:

  • je nastavený pre dochutenie minerálnych vôd
  • obsahujú prírodné arómy a farbivá
  • v ponuke sú aj sirupy bez chemickej konzervácie a obohatené vitamínmi
  • veľmi nízke dávkovanie sirupu!

SIRUPY N.C. – nízke cukry  (so zníženou energetickou hodnotou)

Sú určené na prípravu nesýtených a sýtených nízkoenergetických nealkoholických nápojov s nízkym obsahom cukrov. Sú vyrábané z geneticky neupravovaných surovín, zmiešaním pitnej vody a cukrov zvyčajne izoglukózy, náhradných sladidiel a pridaním prírodných aróm a farbív! Bohatý sortiment ovocných chutí, poteší všetky Vaše zmysly, vhodný pitný režim pri diétach a zdravej výžive.

VÝHODY:

  • obsahujú prírodné arómy a farbivá
  • veľmi nízke dávkovanie sirupu, z 1 litra sirupu spravíte 20 litrov nápoja!
  • výhodná cena pripraveného nápoja

SIRUPY POST- MIX

Sú určené na prípravu sýtených nealkoholických nápojov v gatronómii v systémoch post-mix. Sú vyrábané z geneticky neupravovaných surovín, zmiešaním pitnej vody a cukrov zvyčajne izoglukózy a pridaním aróm a farbív! Sirupy sú balené v 20 lit. vratných nerezových kyvetách pri rôznych hustotách. Bohatý sortiment chutí, rozšíri Vašu ponuku čapovaných limonád v gastronómii !

VÝHODY: 

  • sú prirodzene polohusté špeciálne pripravené pre post-mix
  • s podielom cukru 42%,50% alebo 54 %
  • obsahujú špeciálne arómy a farbivá
  • výhodná cena sirupu a pripravenej limonády

PIVO Hlohovecký ležiak 12°

Je určený pre „lokalpatriotov“ hlohoveckého regiónu „fajnšmekrov a štamgastov“ pijúcich len 12° pivo. Je vyrobené z moravského sladu z oblasti Haná, žateckého chmelu, klasických pivovarníckych kvasníc a pitnej vody podobnej zloženiu v hlohoveckom regióne. Pivo je výraznej chmelovej a chlebnatej chuti, balené v KEG sudoch a 0,5 l sklených fľašiach.

VÝHODY:

  • znovu obnovenie produktu vysokej kvality starého hlohoveckého pivovaru
  • vyrobené pod dohľadom sládka z pivovaru Hlohovec
  • výhodná cena vo svojej kategórii výrobkov

PRE VČELY

Výrobky našich včelárov sú dôležitou súčasťou každodenného života u väčšiny ľudí. Najťažšie obdobie pre včelára je v zimnom období, kedy musí včely zazimovať a hlavne prikrmovať. Na prikrmovanie sa najčastejšie používa cukor rozpustený vo vode, alebo cukrové roztoky. Náš izoglukózový sirup je dlhoročne osvedčené prikrmovadlo v zimných mesiacoch – včely na ňom v poriadku prezimovávajú.

Pri odbere nad 1000 kg Vám vieme poskytnúť zľavy do 10 %.  Cena za 1 kg izoglukózového sirupu je 0,90 € s DPH

B - CUKROVÉ ROZTOKY

DRUH
SORTIMENT
REFRAKCIA OBSAH CUKRU °Brix // % HUSTOTA kg/m3 pH
 

IZOGLUKÓZOVÝ SIRUP

 

74 1,3 3,5-5
sacharózový sirup

 

66-68 1,3 7,5
invertný sirup

 

74 1,4 3,5
fruktózový sirup

 

70 1,4 8,7
glukózový sirup

 

70 1,3 7,4

Fruktózový sirup / C 6 H 12 O 6   /

Je určený na prípravu limonádových sirupov a špeciálnych potravinárskych výrobkov. Je vyrábaný rozpúšťaním kryštalickej fruktózy v pitnej vode.

Fruktóza / ovocný cukor / vlastnosti :

  • patrí medzi jednoduché cukry – monosacharidy, teda ľahko stráviteľné cukry
  • má 1,5 – 1,7 krát vyššiu sladivosť ako sacharóza / repný cukor /, pri tej istej energetickej výdatnosti ako sacharóza
  • dostáva sa rýchlo do krvného obehu a nepodporuje spaľovanie inzulínu
  • má pomerne nízky glykemický index – čím nižšia hodnota GI tým je potravina vhodnejšia predovšetkým pre diabetikov
  • používa sa na ochutenie minerálnych vôd, nápojov, čaju, kávy, ovocných a zeleninových štiav, ako ja na ochutenie rôznych druhov pokrmov / jogurtov, vločiek, pudingov, ovocných pohárov, kompótov /

Balenie : cisterna
IBC 1000 l kontajner

Glukózový sirup / C 6 H 12 O 6 /

  Je určený na prípravu cukroviniek a špeciálnych potravín, fermentačnú výrobu etanolu a alkoholických nápojov, ako pivo, víno. Pôsobením mikroorganizmov možno z nej vyrábať iné organické zlúčeniny.

Je vyrábaný rozpúšťaním kryštalickej glukózy v pitnej vode za vyššej teploty.

Glukóza / hroznový cukor /vlastnosti:

  • patrí medzi jednoduché cukry monosacharid y a je teda ideálnym zdroj rýchlej energie
  • sladivosť má 0,8 teda nižšiu sladivosť ako sacharóza / repný cukor /, pri tej istej energetickej výdatnosti ako sacharóza
  • je veľmi dobre stráviteľná, okamžite sa vstrebáva do krvi bez zaťaženia zažívacieho ústrojenstva a preto sa používa pri fyzickej a psychickej námahe, keď treba rýchlo doplniť energiu
  • glukóza má vysoký glykemický index / 100 / t.j. zvyšuje hladinu glukózy v krvi
  • pripravený cukrový roztok veľmi rýchlo kryštalizuje pri „ izbovej teplote“ a preto je nutné ho udržiavať a prepravovať za teploty nad 50°C :

Balenie: cisterna s vyhrievaním !
IBC 1000 l kontajner + termo preprava !

Izoglukózový sirup / C 12 H 24 O 12 /

Glukózový sirup obohatený o fruktózu, je určený na prípravu limonádových sirupov a špeciálnych potravín.

Je vyrábaný z geneticky nemodifikovanej suroviny, enzymatickou hydrolýzou škrobu rôznych kvalitatívnych pomerov ako zmes Glc a Frc.

Vlastnosti:

  • patrí medzi jednoduché cukry monosacharidy / Glc a  Frc voľne vedľa seba v roztoku / a je teda ideálnym zdroj rýchlej energie
  • sladivosť má porovnateľnú ako sacharóza / repný cukor /
  • neobsahuje lepok
  • je ľahko stráviteľný a preto sa využíva ako náhrada za sacharózu
  • izoglukóza má vysoký glykemický index / 100 / t.j. zvyšuje hladinu glukózy v krvi
  • pripravený cukrový roztok môže rýchlo kryštalizovať pri chladných teplotách v súvislosti s pomerom Glc a Frc a preto je nutné ho udržiavať a prepravovať za teploty nad 20°C :

Balenie : cisterna s vyhrievaním!
IBC 1000 l kontajner + termo preprava!
Bandasky + termo preprava!

Invertný sirup / C 12 H 24 O 12 /

Je určený na dochutenie alkoholických nápojov a špeciálnych potravín. Je vyrábaný fyzikálnou hydrolýzou sacharózy ako zmes Glc a Frc.

Vlastnosti:

  • patrí medzi jednoduché cukry monosacharidy / Glc a  Frc voľne vedľa seba v roztoku / a je teda ideálnym zdroj rýchlej energie
  • sladivosť má 1,1 vyššiu ako sacharóza / repný cukor /, pri tej istej energetickej výdatnosti ako sacharóza
  • neobsahuje lepok
  • je ľahko stráviteľný a preto sa využíva ako náhrada za sacharózu
  • izoglukóza má vysoký glykemický index / 100 / t.j. zvyšuje hladinu glukózy  v krvi
  • pripravený cukrový roztok nekryštalizuje pri chladných teplotách v súvislosti s pomerom Glc aFrc

Balenie : cisterna
IBC 1000 l kontajner

 Sacharózový sirup / C 12 H 22 O 11 /

Je určený pre potravinárstvo ako sladidlo, prípravu limonádových sirupov, ako fermentačná surovina na výrobu droždia a etanolu, kys. citrónovej atď.  Je vyrábaný rozpúšťaním kryštalickej sacharózy v pitnej vode.

Sacharóza / repný cukor/ vlastnosti:

  • patrí medzi jednoduché cukry disacharidy / monosacharidy Glc a  Frc sú v molekule spojené glykozidickou väzbou / a preto je neredukujúci disacharid
  • sladivosť má 1
  • neobsahuje lepok
  • má vysoký glykemický index / 100 / t.j. zvyšuje hladinu glukózy  v  krvy
  • pripravený cukrový roztok môže kryštalizovať pri vysokých teplotách a dlhšom státí

Balenie : cisterna
IBC 1000 l kontajner
Bandasky